Jesenske radionice i Jesenski bal u Dječjem vrtiću "Radost"

Ispis E-mail

Budući da se u DV "Radost" njeguje suradnja na relaciji dijete-vrtić-obitelj, tijekom proteklog tjedna/ 16,17, 18. studenog/, u DV "Radost" održane su radionice djece i roditelja u svim skupinama (poludnevnim jutarnjim i poludnevnim popodnevnim , te primarnom boravku).

Projekt "Jesen " započet je samim kalendarskim dolaskom jeseni. Djeca su kroz igru upoznavala jesen kao godišnje doba (vođenje fenološkog kalendara, percipiranje promjena u životu ljudi, biljaka i životinja).

Odlascima u prirodu i sakupljačkim aktivnostima, upoznavali su plodove jeseni. Neke od tih plodova (suho lišće i bilje), utkali su u kostime na jesenskim radionicama. Djeca su sa svojim odgajateljima u kreativnim centrima tijekom mjeseca studenog pripremala listiće, gljivice, voće i povrće od raznih materijala (tkanina, kolaž, spužva, slano tijesto)  te su dječji uradci postali također dio unikatnih jesenskih kostima za djecu i roditelje.

Kruna projekta "Jeseni" je Jesenski bal koji je održan tijekom ovog tjedna /22, 23, 24, studenog/

U večernjim satima, roditelji  i djeca su imali priliku pokazati svoje kostime. Odgajatelji su se pobrinuli za dekoraciju prostora, te se soba dnevnog boravka uz ručno izrađene lampione, svjećice i jesenske motive pretvorila u "Čarobnu šumu". Nakon što su roditelji i djeca predstavili svoje kreacije pred prisutnima,  za suradnju su dobili i diplome. Uslijedio je ples roditelja i djece, te natjecateljske igre ; nizanje kokica, guljenje mandarina,"komušanje" kukuruza. Svi natjecatelji su dobili medalje, a pobjednici pehar koji su djeca sama izradila. Okrepu su svi prisutni potražili u prirodno cijeđenom soku od mandarina, kokicama, savijačama od krumpira i jabuka koje su djeca tijekom dana izradila sa svojim odgajateljima.

Najvažniji, djeca, su bila presretna jer je za njih najveća radost kad  roditelji gostuju u njihovom vrtiću. Sve smo to popratili i fotografijama koje možete pogledati u našoj fotogaleriji.

 
Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje funkcionalnosti. Nastavkom korištenja stranice slažete se sa korištenjem kolačića.