Projekti i donacije

Slika-zaslona-2020-01-29-u-14.17.55-300x204

Opći cilj projekta je doprinijeti sistematizaciji postojećih i kreiranju novih znanstveno utemeljenih spoznaja o etiološkim, fenomenološkim i intervencijskim aspektima rizika socijalne isključenosti djece rane i predškolske dobi, kao temeljima planiranja, razvoja i evaluacije učinkovitosti odgojno-obrazovnih metoda, strategija i programa usmjerenih obiteljima i djeci rane i predškolske dobi. Realizacija ovog cilja pretpostavka je daljnjeg osnaživanja ustanova RiPOO u ostvarivanju razvojnih prava djece izložene riziku socijalne isključenosti jer njegovi specifični ciljevi obuhvaćaju:

  • analizu etioloških i fenomenoloških aspekata rizika socijalne isključenosti djece rane i predškolske dobi uključene u ustanove RiPOO u Hrvatskoj
  • utvrđivanje udjela djece izložene riziku socijalne isključenosti među korisnicima RIPOO u RH, s obzirom na njihov udio u populaciji
  • analizu kvalitete pedagoške prakse stručnih djelatnika u ustanovama RiPOO, s obzirom na kompetencije za prepoznavanje i primjeren odgovor na potrebe djece izložene riziku socijalne isključenosti
  • analizu dostupnih mjera potpore obiteljima i djeci izloženoj riziku socijalne isključenosti
  • utvrđivanje prepreka, uskog grla i mogućnosti (prilika) koje ograničavaju ili podržavaju pristupačnost kvalitetnog RiPOO djeci izloženoj riziku socijalne isključenosti.
Voditeljica projekta MORENEC

za DV “Biokovsko zvonce” – Makarska
doc.dr.sc. Ivana Visković

Obnovi i ponovno upotrijebi

Europski tjedan održivog razvoja (ETOR) održava se svake godine od 30. svibnja – 5. lipnja. Obilježava se diljem Europe u cilju poticanja i bolje vidljivosti aktivnosti, projekata i događanja koja promiču održivi razvoj i Globalne ciljeve održivog razvoja.

I ove godine u organizaciji Udruge „Sunce“ u suradnji s brojnim partnerima, grad Makarska će se pridružiti velikom broju europskih gradova u obilježavanju Europskog tjedna održivog razvoja: akcija pod nazivom „Obnovi i ponovno upotrijebi“ održava se u srijedu 30. svibnja 2018. godine od 9,00 do 12,00 sati na prostoru Astro parka u Makarskoj. Sudjeluju: DAUP Orion, Udruga umirovljenika Makarska, Biciklistički klub Makarska, Srednja strukovna škola, Zadruga Rogač Osnovne škole Stjepana Ivičevića, Dječji vrtić Biokovo zvonce, Makarski komunalac d.o.o PO Juraj Bonaći i Udruga Sunce. Na kreativnim radionicama na otvorenom “pod šatorima” na Astro-parku u Makarskoj prezentirat će različite ideje kako od odbačenih stvari napraviti uporabne i dekorativne predmete; kako od ostataka hrane napraviti ukusne obroke; kako popraviti bicikle; što je to svjetlosno zagađenje; što se događa s odbačenim predmetima…. Akcija započinje predavanjem o svjetlosnom zagađenju DAUP Orion. Makarski komunalac održat će pokaznu radionicu o procesu recikliranja. Što se događa s predmetima koje ne možemo ponovno iskoristiti? Kako se od otpada dobiva korisna sirovina? Što se događa s otpadom koji se pomiješan odlaže na odlagalištima i zašto je važno razdvajati otpad? Biciklistički klub Makarska pomoći će popraviti stare bicikle. Učenici Strukovne škole Makarska: ugostitelji i pomoćni kuhari pokazat će kako iskoristiti ostatke hrane. U ponedjeljak 4. lipnja 2018. godine, organizaciji JU Makarska razvojna agencija MARA održat će se predavanje prof. dr. sc. Nevena Šerića „Održivi turizam“, u s početkom u 11,30 sati u Gradskoj vijećnici Grada Makarska.

Pokrovitelj akcije je Grad Makarska.

ESDW 2018 Obnovi i ponovno upotrijebi.pdf

 

Čista eko istINA

2015. godine s projektom „Čista eko istINA“ pobijedili smo na natječaju INA d.d. „Zeleni pojas“, te osigurali sredstva za izgradnju plastenika za bio uzgoj povrća, ugradnju sustava za prikupljanje kišnice za zalijevanje i poticanje djece na učenje i razvoj eko svijesti. Projekt je trenutno u realizaciji.

http://ina.hr/zelenipojas
INA IZVJEŠĆE.ppt

 

Pomozimo djeci Afrike

2014. sudjelujemo u UNICEF-ovom projektu „Pomozimo djeci Afrike“. Prodajom dječjih radova i sredstvima prikupljenim sudjelovanjem u Božićnom gradu vrtićka djeca su prikupljala sredstva za djecu Afrike.

http://www.unicef.hr/show.jsp?page=146930

 

Malom matematikom i ekologijom do novog dječjeg igrališta

Od 2014. krenuli smo sa projektom „Malom matematikom i ekologijom do novog dječjeg igrališta“ za uređenje igrališta DV Vrapčić-Istok. Volonterskim radom, vlastitim sredstvima i od donacija PET ambalaže nabavljene su sprave i igrala, a cijeli projekt će se realizirati na proljeće 2015.

 

Kad se vrijedne ruke slože, baš sve se može

2014. godine s projektom „Kad se vrijedne ruke slože, baš sve se može“ smo pobijedili na natječaju Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva i Zaklade Kajo Dadić, te osigurali novčana sredstva za uređenje okoliša „DV Ciciban“, koji je u potpunosti realiziran.
Kad se vrijedne ruke slože, baš sve se može.ppt

Mnogo projekata ne bi mogli realizirati bez pomoći brojnih donatora, te se svima njima od srca zahvaljujemo!

Skip to toolbar